Forældre- og familierådgivning

 

Livet med et barn, der lider af en sygdom, handicap eller udviklingsforstyrrelser kræver særlige hensyn, og giver ofte anledning til at barnet, og måske familien, har svært ved at komme i god trivsel. I forbindelse med familierådgivning tilbyder jeg psykologsamtaler i min praksis i Frederiksværk og Hillerød, både med barnet eller den unge, som har den konkrete udfordring og med resten af familien – forældre, søskende og bedsteforældre.

Søskende

At vokse op i en familie med en handicappet eller alvorligt syg søskende, kan være en særlig sårbar situation for de raske søskende. De kan opleve bekymringer, som de kan gå meget alene med. Derfor kan det være en støtte for barnet at få luftet nogle af de svære følelser, tanker og overvejelser med en udenforstående og støttende voksen.

Bedsteforældre

Også som bedsteforældre til et barn med sygdom eller handicap kan man opleve sorg, angst og usikkerhed i forhold til sin egen relation til sit barnebarn. Det kan også være usikkerhed og tvivl i forhold til hvordan man støtter sit voksne barn bedst muligt. Usikkerhed i forhold til sin rolle som bedsteforældre til et barn, der har brug for særlige hensyn og udviklingsbetingelser.

  Jeg tilbyder forældre- og familierådgivning samt behandling fortrinsvis indenfor

  • For tidlig fødte børn (præmature børn)
  • Fødselsdepression og andre efterfødselsreaktioner
  • Trivselsproblemer hos barnet
  • Opdragelsesmæssige vanskeligheder
  • Forældre der føler sig presset i hverdagen
  • Konflikter og disharmoni i familierelationerne
  • Familier med børn og unge med særlige udviklingsmæssige udfordringer - fx angst, ADHD, autisme, Tourettes syndrom, hypersensivitet, for tidlig fødsel (præmaturitet), fysiske handicaps eller sygdomme, tvangstanker og tvangshandlinger (OCD)


Du er altid velkommen til at kontakte mig for at høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe jeres familie eller hvis du ønsker at bestille en konsultation i min praksis i Frederiksværk.

Læs mere her, hvis du vil vide mere om, hvordan jeg arbejder som psykolog